Microneedling

Microneedling is een behandelingsprocedure waarbij met zeer fijne naaldjes wordt gerold om de lederhuid licht te beschadigen. Dit stimuleert de celdeling en de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid sterker, soepeler, egaler van kleur en dikker wordt.

Indicaties:

– (Acne)littekens

– Grove huidstructur

– Rimpels / fijne lijntjes

– Striae (striemen)

– Cellulitis

Voor een medische behandeling gebruikt de huidtherapeut naalden tussen de 1 en 2 mm. In uitzonderlijke gevallen zelfs met een lengte van 3 mm. Voorafgaand aan de behandeling vindt altijd een uitgebreid eerste consult plaats. De huidtherapeut kan zo de huid goed beoordelen en een behandelplan opstellen.

De behandeling is niet zonder verdovende crème uitvoerbaar. De crème moet tijdig voor de behandeling worden aangebracht om goed in te kunnen trekken. Het effect van de behandeling is niet direct zichtbaar. De huid heeft tijd nodig om het collageen en elastine aan te maken. Er zijn meerdere behandelingen nodig met interval van twee weken om resultaat te boeken. Uiteindelijke resultaat kan echter wel een aantal maanden duren.

Resultaten van de behandeling  zijn; gladdere, frissere huid, verfijning van grove poriën, rimpels en fijne lijntjes, verbetering van de huidstructuur, vermindering van bruine vlekken, opvulling van acnelittekens, gladder maken van operatie of traumatische littekens.

Na de behandeling ziet de huid  er direct rood uit. Dit effect zal tot enkele dagen na de behandeling zichtbaar zijn. De huid kan na de behandeling wat warm en prikkelend aanvoelen, alsof er te lang in de zon is gezeten. Er kunnen enkele kleine ontstekingen, puntbloedinkjes en/of kleine blauwe plekjes ontstaan, dit is niet ernstig en trekt vanzelf weer weg. Het is belangrijk dat na de behandeling thuisproducten van Medik8 wordt gebruikt, de huidtherapeut zal u adviseren. De huid moet enkele weken na de behandeling goed beschermd worden tegen de zon met een hoge beschermingsfactor.

tekst

tekst