Huidtherapie in Zaandam

Acne, overbeharing, couperose, pijnlijke  littekens, pigmentvlekken, goedaardige huidwoekeringen of  vochtophoping in de benen; het kan bij Huidtherapie Saen allemaal verfraaid, verminderd of verwijderd worden. Je ervoor schamen is niet meer nodig, want de huidtherapeuten van Huidtherapie Saen zien  deze huidklachten dagelijks in de praktijk in het Gezondheidscentrum ZaansKleurrijk.

Groeiende vraag

Huidtherapie Saen bestaat 2 jaar en wordt inmiddels druk bezocht. Steeds meer mensen weten Huidtherapie Saen via hun huisarts en via internet te vinden, doordat zij heel gericht op zoek zijn naar een specialist die ervaren in met het behandelen van huidproblemen. “We ontvangen hier veel collega’s, familieleden of vrienden van bestaande cliënten, daaraan merken dat mensen elkaar willen helpen en huidklachten onderling bespreekbaar maken.” De huidtherapeuten van Huidtherapie Saen vinden het heel belangrijk om mensen persoonlijk te behandelen en de tijd te nemen.

Het verschil met schoonheidsverzorging

Er is een groot verschil met een schoonheidsspecialist, vertelt huidtherapeute Busra Karaer. “Zij verzorgt de gezonde huid, terwijl een huidtherapeut huidklachten behandelt. Wij zijn echt gespecialiseerd om diverse huidklachten/huidziektes te herkennen en werken nauw samen met de huisarts en specialist. De behandelingen zijn gericht om te klacht op te heffen of te verminderen en daarvoor hebben we ook het juiste apparatuur in huis.”

Opluchting

Veel mensen lopen soms al jaren rond met huidproblemen of ontsieringen. Vaak horen we na de behandelingen “had ik dit maar veel eerder gedaan!” Vaak hebben mensen moeite om de stap te zetten en daadwerkelijk te bellen voor een afspraak, omdat ‘huidtherapie’ een nog tamelijk onbekend terrein is voor de massa en mensen zich soms toch een beetje schamen.  Dat hoeft natuurlijk niet, want de meeste klachten komen heel veel voor.

Kleine en grote huidklachten

Hoewel een huidtherapeut ‘serieuze huidproblemen’ kan behandelen, wil dat niet zeggen dat men niet voor kleine huidontsieringen bij Huidtherapie Saen terecht kan. “We vinden het hartstikke leuk om kleine ontsieringen, zoals pigmentvlekjes, huidwratjes en gesprongen bloedvaatjes te behandelen. Deze mensen hebben meestal slechts een paar behandelingen nodig. “Het blijft een uitdaging om iemand zo snel mogelijk van een klacht af te helpen”, zegt huidtherapeute Busra.
Om huidtherapie nog toegankelijker te maken geven de huidtherapeuten van Huidtherapie Saen eerst een kosteloos en vrijblijvend consult. Dan wordt de klacht goed onderzocht en een behandelplan opgesteld, samen met de cliënt. Uiteraard wordt ook gemeten of de verwachtingen realistisch zijn.

Afspraak maken

Behandeling kan bij een aanvullende verzekering zelfs (gedeeltelijk)  vergoed worden. De zorgverzekeraar kunt u hierin adviseren. Huidtherapie Saen kan op eigen initiatief of op verwijzing van de huisarts of dermatoloog bezocht worden. Meer uitleg en informatie over laserontharing en andere huidtherapieën kunt u vinden op onze website of via 075-2014015.