Acnetherapie


Acnetherapie

Acnetherapie bestaat uit meerdere onderdelen, die meestal gecombineerd uitgevoerd worden. Juist deze combinaties zorgen voor zichtbare verbetering op langere termijn.
• Manuele reiniging van de huid
• Dieptereiniging van de huid
• Medische/chemische peelings
• Littekentherapie
• Adviezen met betrekking tot het zelf verzorgen van de huid en eventuele littekens

Voor de behandeling van acne werkt Huidtherapie Saen met producten van Medik8. Medik8 is van oorsprong een Brits onderzoeksbedrijf in huidverzorging. De producten hebben actieve ingrediënten als retinol, antioxidanten en effectieve zuren. Actieve ingrediënten in hoge concentraties komen dieper in de huid en hebben door de jaren heen hun werking bewezen vanuit wetenschappelijk onderzoek. Medik8 produceert in kleine hoeveelheden om zo de stabiliteit, versheid en potentie van het product te garanderen. Verder zijn de producten parabenen-vrij, zeepvrij, dierproefvrij en milieuvriendelijk verpakt.

De behandeling

De eerste paar behandelingen zullen bestaan uit een dieptereiniging. Dit bestaat uit het reinigen van de huid, verwijderen van mee-eters, talgophopingen, gerstekorrels en puistjes. Vervolgens aanprikken met een steriel naaldje van onderhuidse mee-eters, cysten en ontstekingen. Eventueel kan er en peeling aangebracht worden anders wordt er een verzorgende masker aangebracht. De behandeling afsluiten met een huidverbeterende/verzorgende dagcrème en zonnebrandcrème.
De behandeling duurt ongeveer 45 tot 60 minuten. De huid is na de behandeling vaak wat lichtrood van kleur, dit trekt binnen uur echter weer bij.

Naderhand kan er eventueel een Medik8 Peel toegepast worden. Door middel van de nieuwe Medik8 Peelings kunnen we op een veilige en gecontroleerde manier de laag met de beschadigde huidcellenbetapeel verwijderen. Hierdoor wordt de ‘gezonde huid’ weer zichtbaar en kan uw huid weer stralen. De peeling bevat bepaalde zuren die een speciale werking hebben in de huid, zoals salicylzuur, melkzuur, en amandelzuur. Medik8 staat er om bekend zuren te gebruiken die wel heel effectief zijn, maar niet irriteren of vervelende roodheid, korstjes en schilfering geven na de behandeling.

Wij adviseren om een kuur te ondergaan van 3 tot 6 behandelingen, elke twee weken. Dit geeft het mooiste resultaat. Daarna kan je de resultaten onderhouden door af en toe een peeling te ondergaan. Het is ook mogelijk om een losse peeling te ondergaan, bijvoorbeeld als je nieuwsgierig bent of als oppepper voor je huid als deze dat kan gebruiken.

Verwijzingen en vergoedingen

Geen verwijzing nodig
Voor de behandelingen van acne en acnelittekens door de huidtherapeut heeft u geen verwijzing van een huisarts of medisch specialist nodig, tenzij uw zorgverzekeraar daarom vraagt.

Vergoeding afhankelijk van soort behandeling en voorwaarden zorgverzekering.
Wanneer de peeling wordt uitgevoerd bij (rest)acne of acne-littekens, kunt u bij een aanvullende polis in aanmerking komen voor vergoeding bij de zorgverzekeraar. Informeer bij jouw zorgverzekeraar welke rechten op vergoeding je hebt en raadpleeg de polisvoorwaarden.

Acnetherapie